Subzóny:
Classico (pouze obce Soave a Monteforte d´Alpone)
33 dalších obcí: Brognoligo, Broia, Ca 'del Vento, Campagnola, Carbonare, Casarsa, Castelcerino, Castellaro, Colombara, Corte del Durlo, Costalta, Costalunga, Coste, Costeggiola, Croce, Duello, Fittà, Foscarino, Froscà, Menini , Monte di Colognola, Monte Grande, Paradiso, Pigno, Ponsara, Pressoni, Roncà - Monte Calvarina, Rugate, Sengialta, Tenda, Tremenalto, Volpare, Zoppega
Hlavní odrůdy: Garganega (min. obsah 70 %), Trebiano di Soave nebo Chardonnay (max. 30 %), ostatní odrůdy max. 5%.
Obsah alkoholu min. 12 % Superiore, 12,5 % pro Riserva
Zbytkový cukr max. 6 g/l
Vinifikace min. 6 měsíců pro Superiore, 12 – 13 měsíců pro Riserva
Zásadním aspektem vinifikace Soave Superiore je zjemnění vína na kalech několik měsíců před plněním do lahví. V této fázi získává víno svůj skutečný charakter, stabilizuje se a je možné, že proběhne malolaktické kvašení. Výsledné víno je bílé až různě intenzivní slámově žluté barvy s případnými nazelenalými nebo zlatavými odlesky. Vůně jsou trvalé, ovocné a charakteristické květinové vůně. Chuť na patře je plná, kulatá a intenzivní, s typicky hořkými tóny v závěru. Je velmi strukturované a určené k tomu, aby vydrželo několik let v lahvi.